Brahmaträff i Halland!

Lördagen den 11 juni samlades ett gäng Brahmaentusiaster för att umgås och titta på fina höns! Vädret var somrigt och alla strålade i kapp med solen. Fotointresset var stort så det avfyrades en hel del bilder under dagen. Här nedan presenterar jag de som jag knäppte! 

Först var vi hemma hos Lennart Pettersson i hans underbara trädgård där det även finns underbara Brahmor att beskåda. Bland annat den största guld svartbandade tupp jag någonsin sett! Och härliga grå och svart vågrandiga Brahmor samt en vacker grupp vit colombia. Därefter for vi till Sofie Källström och Lena Håkansson. Där mötte oss de fräckaste MESar jag träffat på! De satt på grinden och sprang omkring som små (väldigt små) prydnadshöns på trädgården. Jag knäppte en hel del bilder på de humoristiska små varelserna. Där fanns också Brahmor förstås och de var i i färgerna guld svartbandad och grå och svart vågrandig. Det fanns även kycklingar i blått och guldblåbandat. Gott fika fick vi också och det tackar jag för – älskar kakor… Här inhandlades det grå vågrandiga Brahmatuppar av nöjda hussar! Efter det besöket for vi vidare till Fredrik Persson som har Italienare och Croad Langshan för att efter det besöka hans bror Tobias Persson som inte bara hade flera hönsraser utan även grisar och massa härliga barn. Där blev en superlycklig matte ägare till små MESar! Som grädde på moset for vi vidare till Mikael Karlsson som har dvärg Brahmor i många färger där det var de isabellefärgade som beundrades mest. Väldigt vacker färg! Här köptes det ägg och kycklingar. Sen avslutades den informativa och roliga dagen i Lennart Petterssons trädgård med grillning för de som orkade hela kvällen ut.

Stort tack till Lennart som guidade oss runt i den Halländska landsbygden bland folk och fjäderfä!