Brandkårsskogen

Vi som har den här sidan heter Maria & Johan Michaëlsson. Vi bor i skånska byn Dösjebro som ligger ungefär mitt emellan Malmö och Helsingborg. Här berättar vi om djuren vi har och vad som sker med dem. Välkommen att kika runt!

Jan

29

Jaktsäsongen är slut, nu börjar träningen

By Johan

Elof & Fifi i race över fälten Vi fick med oss några timmars jakt igår, sista jaktdagen denna säsong. På jakten var det fokus på hare och rådjur så mina unga hundar gick mest kopplade – men de fick ett släpp på en majsstubb – dock utan resultat. Så efter avslutad jakt fick de sträcka ut benen lite!

Blandar in några träningsbilder som jag tog på samma mark för tre veckor sedan, då var det svårt att tro annat än att våren var på gång… men tji, vintern kom ändå.

Nu hoppas jag att det blir en förhållandevis kort vinter och att vattnet i sjöarna blir varmt så vi kan träna eftersök. Fälten på markerna ser ut att kunna vara riktigt intressanta för såväl fältträning, eftersök och inte minst kunna hålla en del fågel. 2012 kan bli förutsättningarnas år.

Det tänker jag förvalta!

Fifi drar över fälten mot de öppna skånska landskapen

Leave a comment