Eksjöhöns!

Då jag gärna kläcker de ägg som Brahmorna värper så har jag länge tänkt på att skaffa mig några värphöns med mörkbruna ägg som jag kan skilja från Brahmornas beige ägg och därmed särskilja dem. Plus att ha ägg under längre perioder om året; Brahmor har ju långa uppehåll. Tänkte göra slag i saken och googlade och hittade Kulturhönsföreningen som bevarar stammar från gamla svenska produktionslinjer. Blev förtjust i Eksjöhönsen (även kallad Gammal Svensk Rhode Island Red) då de är smålänningar som jag är ursprungligen (är från Vetlanda) men tänkte att de var svåra att få fatt i och släppte tanken. Men så av en händelse fick jag syn på en annons om värpklara Eksjöhöns så jag slog till!!! Så nu har jag 5 hönor 🙂  Och en tupp är på inkommande 😉

Klicka här för att läsa om rasen på Kulturhönsföreningens hemsida!

Klicka här för att läsa om rasen på Bokeslundsgårdens hemsida!