Info & bildbomb!

Hönsåret 2016 har inte varit och är inte det bästa hönsåret för mig; tyvärr. Räv och iller har kraftigt reducerat antalet höns och därför har det heller inte blivit många kycklingar. Inspirationen för uppfödning har minskat i takt med problemen och nu har jag bestämt mig för att trappa ner på hönseriet. Detta för att ha ett mindre antal höns som jag med gott samvete kan ha i hönsgård mestadels av tiden pga räven. Innan har de ju gått på sina 1500 kvadratmeter i 15 år så det känns sorgligt att inte kunna ha det så i fortsättningen. Jag inser mig dock besegrad av räven som kommer när som på dagen och till och med tar höns mitt framför ögonen på mig. Så nu får det bli så här!

Jag kommer framöver att ha en mindre grupp Brahmor i avel.  Welsumer kommer jag sluta att avla på då jag inte har plats för två grupper längre.  Kommer dock ha några Weslumer gående i Brahmagruppen för att tillsammans med Isbar/Maran och Welsumer/Maran och Isbar ge mig färgglada hushållsägg. Några MESdvärgar kommer också att springa omkring i gruppen.

Vad det gäller möjlighet att köpa kycklingar nästa säsong så kommer det finnas Brahmakycklingar; men då endast i liten (men naggande god) skala.

Tog fram kameran och fotade lite (…) av unghönsen och min stiliga Brahmatupp som heter och är Poppis 🙂